У Дніпрі і Покровську викрили інформаторів окупантів – СБУ

Дата: 24 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Під час багатоетапної спецоперації правоохоронці знешкодили ще одну міжрегіональну агентурну мережу РФ, яка коригувала обстріли росіянами прифронтових районів на Сході і Півдні України.

Про це повідомила Служба безпеки України. 

На Донеччині двоє російських агентів передавали окупантам місця дислокації підрозділів ЗСУ, зокрема розташування бойових позицій реактивних артилерійських систем “HIMARS”.

Чоловіків завербували представники ФСБ після повномасштабного вторгнення. У поле зору спецслужб РФ вони потрапили через свої прокремлівські погляди, які неодноразово “афішували”. 

СБУ затримала обох агентів у Покровську під час спроби передачі розвідінформації росіянам.

Фото: СБУ

Ще одного помічника окупантів викрили у Дніпрі. Ув’язненого однієї з виправних установ спецслужби РФ завербували через зв’язки у кримінальних колах. 

Увʼязнений за допомогою прихованого мобільного телефона налагодив зв’язок зі своїми спільниками на волі, які передавали йому геолокації українських блокпостів. Отримані дані він пересилав загарбникам. 

Усім їм повідомили про підозри за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) ККУ.

Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що у Запоріжжі правоохоронці затримали жінку, яка прибула до міста під “легендою” волонтерки, а насправді виконувала завдання РФ щодо виявлення дислокації підрозділів ЗСУ. Від свого російського “куратора” вона отримала позивний 007 та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter