У Дніпрі чоловік зґвалтував 11-річну дівчинку: заманив до себе, пообіцявши показати кошеня

Дата: 30 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Дніпрі раніше судимий чоловік зґвалтував 11-річну дівчинку, яка гуляла на дитячому майданчику: заманив до себе додому, пообіцявши показати кошеня.

Про це повідомила пресслужба обласної Дніпропетровської прокуратури.

Джерело: dnipr.gp.gov.ua

Прокурори у суді довели, що 6 серпня 2022 року раніше судимий чоловік підійшов до 11-річної дівчинки, яка гуляла на дитячому майданчику поблизу свого дому. Пообіцявши нібито показати кошеня, зловмисник запросив її до свого будинку. Потім, погрожуючи ножем, чоловік зв’язав руки, заклеїв рота дитині та зґвалтував її.

Наступні 12 років чоловік проведе у в’язниці.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у вересні 2022 року в одному з районів Закарпаття правоохоронці затримали чоловіка за підозрою у зґвалтуванні двох своїх неповнолітніх доньок. Чоловіка відправили до ізолятора тимчасового тримання, дітей — до безпечного для них місця. 

Також мешканцю Харківщини повідомили про підозру у зґвалтуванні хлопчика. Покарання за інкримінованою йому статтею передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. 

Нагадаємо, що два роки тому в Україні імплементували підписану ще 13 років тому Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція.

Відтоді правоохоронці мають кримінально переслідувати за дії сексуального характеру з дітьми, а на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. Детальніше про те, що передбачає документ, читайте за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter