У Дніпрі через обстріл евакуюють лікарню та зачиняють школи – виникли проблеми з опаленням

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У ніч проти 13 лютого Дніпропетровщину атакували дронами: кілька влучань сталося в обласному центрі. Під ударами опинились енергетичний та інфраструктурний об’єкти. Пожежі вже погасили, однак у Дніпрі виникли проблеми з опаленням. Місцева влада евакуює одну з лікарень та зачиняє школи.

Про це повідомив міський голова Борис Філатов.

Ілюстративне зображення. Фото: Укрінформ

“Через нічний обстріл ми евакуюємо одну з лікарень, зливаємо систему опалення та вивозимо чималу кількість паліативних хворих. Також зачиняємо школи”, – написав він.

Філатов пояснив, що, за прогнозами, найближчим часом очікується похолодання, а втримати систему опалення не вийде.

В обласній військовій адміністрації розповіли, що зараз усі мешканці Дніпра зі світлом. Водночас там нагадали про пункти незламності, куди можна звернутися в разі знеструмлень. У Дніпрі їх понад 100. Адреси найближчих можна знайти в “Дії”.

Філатов додав, що через нічний обстріл РФ у Дніпрі пошкоджена “деяка цивільна інфраструктура”. Комунальні служби роблять усе можливе для усунення наслідків. 

У ДТЕК уточнили, що внаслідок нічних обстрілів постраждала одна з їхніх теплоелектростанцій. Через отримані пошкодження станція припинила виробництво електроенергії.

За попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що впродовж 7 лютого війська РФ завдали кількох ударів по Дніпропетровщині. П’ять дронів-камікадзе влучили по Марганецькій громаді, там постраждали чоловік та жінка, які їхали в авто. Ще одна жінка отримала поранення через ракетний удар по Павлограду.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter