У “Дії” з’явиться новий функціонал за допомогою якого, звільнені з полону РФ зможуть відновити втрачені документи

Дата: 31 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У застосунку “Дія” з’явиться нова послуга для звільнених з російського полону українців. Послуга буде спрямована на допомогу у відновленні втрачених документів.

Про це 30 грудня заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час візиту Андрія Єрмака до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Фото з відкритих джерел

За словами Єрмака понад місяць тому під час спілкування зі звільненими з полону бійцями та їхніми рідними, він почув про бюрократичні складнощі з відновленням документів, що іноді виникають у звільнених бранців.

Після обговорення цієї проблеми, у застосунок “Дія” вирішили додати спеціальний функціонал, який розробили для звільнених з полону українців.

Очільник Мінцифри Федоров розповів, що в застосунку “Дія” запровадять послугу “Персональний менеджер”, завдяки якому звільнені з полону зможуть отримати допомогу у відновленні паспорта, свідоцтва про шлюб, водійського посвідчення тощо.

Для кожного полоненого в “Дії” створять персональну картку, і за ним закріплюватиметься менеджер підтримки.

Раніше ZMINA повідомляла, на порталі “Дія” запустили спеціальний розділ “Дія. Безбар’єрність” для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та літніх людей, щоб поширити доступ громадян до державних послуг.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter