У “Дії” з’явиться функція електронного бронювання

Дата: 30 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У застосунку “Дія” незабаром з’явиться нова функція, яка дозволить компаніям бронювати своїх працівників від призову на військову службу.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко на щорічній конференції Forbes “Гроші для Перемоги”, пише “Інтерфакс-Україна”.

Фото: Міністерство цифрової трансформації України

Вона зазначила, що після ухвалення відповідної постанови та вдосконалення функціонала, електронне бронювання буде запущено у застосунку. Над цим працюють Міністерства економіки та цифрової трансформації.

Черногоренко пояснила, що ця функція дозволить швидко та автоматично бронювати працівників без додаткових візитів до територіальних центрів комплектування.

Вона також зазначила, що Міноборони “зробило все, що мало б зробити з погляду готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів”.

Раніше Міністерство оборони запустило мобільний застосунок “Резерв+” для військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Там можна оновити свої дані онлайн. 

Нагадаємо, що раніше експерти звертали увагу, що в Україні немає механізму та законів, що допомогли б захистити персональні дані. Опитаний журналістами видання “Ліга” прессекретар Українського кіберальянсу Шон Таунсенд каже, що хакерам зазвичай нецікаві загальні обіцянки про “комплексні системи захисту” та “атестати держспецзв’язку”.

Тим часом Міністерство оборони України заявляло, що розробило механізми комплексного захисту персональних даних, які вноситимуть до реєстру військовозобов’язаних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter