У “Дії” зʼявиться можливість сформувати електронні документи про освіту

Дата: 04 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Документ про освіту можна буде сформувати в “Дії”. Такі єДокументи використовуватимуться замість і без додаткового пред’явлення звичайних. Це спростить доступ до освіти та працевлаштування громадян, які втратили фізичні носії через війну або з інших причин.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: Трибуна-Бровари

Так, особа, яка досягла 14-річного віку, безоплатно зможе сформувати в “Дії” документи про базову середню освіту, про повну загальну середню освіту, про професійну (професійно-технічну освіту), про фахову передвищу освіту, а також про вищу освіту (науковий ступінь).

“Для створення замовлення на формування єДокумента та його використання потрібно буде встановити додаток і пройти електронну ідентифікацію й автентифікацію. Процес здійснюватиметься автоматично на підставі замовлення людини”, – пояснили у міністерстві.

У додатку відображатимуться усі дані про документ особи, які містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом).

Крім того, з наступного року передбачена можливість подання копії електронних документів до відповідних органів, інформаційні системи яких підключені до вказаного вебпорталу.

Нагадаємо, що Мінцифри запропонувало українським школярам освітні курси від “Дія.Цифрова освіта”. Такі онлайн-заняття проводять експерти та зірки в розважальній формі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter