У “Дії” зʼявилися документи про народження, шлюб та зміну імені

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У застосунку “Дія” зʼявилося ще кілька нових цифрових документів: свідоцтво про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Фото: Мінцифра

“Розширюємо перелік цифрових документів у застосунку. Більше не доведеться шукати оригінали, коли працевлаштовуєтесь, оформлюєте пільги чи підтверджуєте зміну прізвища”, – зазначили в органі.

Документи зʼявляться за таких умов:

  • у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян є інформація про свідоцтво, і в ньому зазначено податковий номер;
  • користувач є громадянином України, старшим за 14 років, і має підтверджений податковий номер.

Свідоцтво про народження дитини будь-якого віку автоматично підтягуватиметься в застосунок за допомогою податкового номера. Для цього користувачу необхідно пройти авторизацію.

Напередодні в застосунку “Дія” на постійній основі запрацювала послуга “Шлюб онлайн”, яка раніше була доступною у форматі бета-тестування. 

Нагадаємо, що в червні цього року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка дозволить громадянам зберігати свої медичні дані в “Дії”. У застосунку також можна буде змінити дані про себе в Електронній системі охорони здоровʼя, приміром про номер телефону чи місце проживання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter