У “Дії” зʼявляться документи про освіту: триває бета-тестування функції

Дата: 26 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У застосунку “Дія” з’являться нові цифрові документи – дипломи про освіту та шкільні атестати. Наразі охочі можуть долучитися до бета-тестування функції.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Трибуна-Бровари

“Більше не потрібно буде шукати вдома диплом і просити батьків його відправити поштою. При працевлаштуванні не треба буде вести теку з дипломами, а під час вступу до ЗВО – зі свідоцтвами. Навіть якщо виїхали за кордон, усе зручно й під рукою – у “Дії”, – зазначив він. 

Долучитися до бета-тестування цієї функції можуть усі, хто:

  • є громадянами України;
  • старшими за 14 років;
  • мають ідентифікаційний код.

Ці користувачі зможуть отримати освітні документи, як каже Федоров, “від свідоцтва про загальну середню освіту до диплома доктора філософії”.

Так, особа, яка досягла 14-річного віку, безоплатно зможе сформувати в “Дії” документи про базову середню освіту, про повну загальну середню освіту, про професійну (професійно-технічну освіту), про фахову передвищу освіту, а також про вищу освіту (науковий ступінь).

У додатку відбиватимуться всі дані про документ особи, які містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом).

Зареєструватися на бета-тестування можна за допомогою спеціального бота в телеграмі.

Нагадаємо, що в травні минулого року Міністерство цифрової трансформації запустило платформу ігрового навчання “Дія.Освіта”, яка допоможе повністю опановувати нові професії з нуля безоплатно.

У застосунку можна пройти повний цикл здобуття професії: від проходження профорієнтованого тесту до отримання сертифіката й роботи у своєму регіоні.

На порталі є сотні освітніх серіалів щодо професій, які мають найбільший попит на ринку праці, симулятори з реальними завданнями, подкасти, вебінари, гайди. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter