У “Дії” тепер можна отримати витяг про несудимість

Дата: 24 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Відтепер у державному застосунку “Дія” можна отримати витяг про несудимість. Послуга доступна для всіх користувачів, що досягли 14 років.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Фото: Міністерство цифрової трансформації України

Довідка про несудимість потрібна для оформлення на роботу, оформлення візи для виїзду за кордон, для участі в тендері, здійснення всиновлення, встановлення опіки, оформлення громадянства, оформлення або поновлення документів тощо.

Так, щоб отримати витяг у “Дії”, треба відкрити застосунок та перейти в розділ “Послуги”. Там слід обрати “Довідки та витяги” й відповідно “Витяг про відсутність судимості”. 

Після цього потрібно обрати тип та мету запиту, заповнити дані про себе та надіслати запит.

Якщо інформація є в центральній базі даних і не потребує додаткової перевірки, то витяг формується автоматично та одразу зʼявляється в телефоні.

Мінцифри також закликає користувачів оцінити послугу в “Дії”.

“Вам надійде push-сповіщення. Протягом 24 годин поставте смайлик у рейтингу з 1 до 5 та поділіться враженнями від сервісу. Ваші оцінки допомагають команді “Дії” створювати ще зручніші послуги”, – пояснюють у міністерстві.

Раніше ZMINA писала, що в застосунку “Дія” також можна отримати судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів. Для цього слід зайти в “Дію”, натиснути “Послуги”. Там потрібно обрати “Судові справи”, переглянути судове рішення та за потреби завантажити його собі на смартфон. Судові послуги працюють в останній версії “Дії”, тому необхідно оновити застосунок. 

Нагадаємо, що найпопулярнішими послугами в застосунку “Дія” стали ті, що пов’язані з внутрішнім переселенням. Три найпопулярніші послуги: отримання довідки внутрішньо переміщеної особи, зміна місця проживання, скасування статусу ВПО.

Серед популярних послуг у застосунку посадовець також виокремив безоплатний обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи та можливість купувати військові облігації. Останніх через “Дію” придбали на понад 400 мільйонів гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter