У “Дії” оновили послугу з компенсації за працевлаштування переселенців

Дата: 11 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У застосунку “Дія” додали ще одну функцію, яка стосується компенсації за працевлаштування переселенців. Відтепер виплати можна отримати за три місяці роботи людини, а у випадку працевлаштування ВПО з інвалідністю – за перші пів року.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Getty Images

“Покращили послугу, і тепер виплати будуть не тільки за перший та другий місяці роботи людини, а й за третій. А якщо взяли на роботу ВПО з інвалідністю, то компенсація буде за перші пів року її роботи – раніше такої послуги не було”, – пояснив він.

Наразі розмір компенсації складає 8 тисяч гривень за місяць, тобто мінімальна зарплата. Відповідно, він буде змінюватися у випадку підвищення мінімальної зарплатні. 

Заяву про компенсацію на порталі “Дія” може подати ФОП або юридична компанія за умови, що людину працевлаштували офіційно.

Нагадаємо, що роботодавці, які облаштували робоче місце для людини з інвалідністю, також можуть отримати компенсацію від держави через “Дію”. 

Урядовці кажуть, що за отримані гроші можна придбати для співробітників необхідні меблі, обладнання та допоміжні засоби.

Сума компенсації залежить від групи інвалідності, яку має працівник. Так, за працевлаштованих людей з 1-ю групою інвалідності виплатять до 106,5 тисячі гривень, а за працівника з 2-ю групою інвалідності — до 71 тисячі гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter