У дев’яти країнах ЄС 48% респондентів висловилися за швидкий кінець війни, навіть ціною втрати Україною територій усупереч міжнародному праву

Дата: 17 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Мешканці країн ЄС розділились у своєму баченні завершення війни Росії проти України: якщо австрійці та німці виступають за швидке завершення війни навіть ціною територіальних втрат для України, то нідерландці, португальці та поляки різко проти цієї ідеї.

Про такі результати дослідження мережі Euroskopia в дев’яти країнах ЄС (Португалія, Австрія, Нідерланди, Польща, Іспанія, Франція, Німеччина, Італія та Греція), інформує “Європейська правда”.

Так, понад 60% жителів Австрії та Німеччини хочуть, щоб війна закінчилася швидко. Результат цікавий тим, що німецький уряд є одним з тих, хто надав найбільшу військову допомогу Україні.

Швидке завершення війни ціною територіальних втрат підтримують також греки (54%), італійці (50%) та іспанці (50%). 

У Нідерландах 48% громадян висловилися проти того, щоб Україна відмовлялася від територій заради швидкого завершення війни. Так само думають 45% у Португалії та 42% у Польщі.

На прикладі Іспанії видно, що виборці лівих партій керівної коаліції найбільше виступають за якнайшвидше завершення війни, навіть якщо це означатиме неприпустимі для України територіальні поступки з боку Української держави на користь Москви.

Загалом в усіх опитаних країнах ЄС 48% виступають за швидке завершення конфлікту, навіть якщо Україні доведеться віддати частину своєї території Росії, тоді як 32%, майже кожен третій європеєць, виступають проти такої жертви заради прискорення миру.

Правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму та інших регіонів держави припинить систематичні грубі порушення прав людини з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter