У десятках російських міст люди вийшли на антивоєнні акції: силовики затримали вже понад 3 тисячі осіб

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Росії 6 березня у десятках міст відбулись акції протесту проти війни з Україною. Нині відомо про понад 3 тисячі затриманих. 

Про це повідомляє “ОВД-Инфо”. 

Силовики на вулиці у Москві. Фото: Дмитро Лєбєдєв/Коммерсант

Люди вийшли на вулиці у Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Тюмені, Пермі, Красноярську, Іркутську, Саратові, Уфі, Краснодарі, Челябінську, Казані, Омську, Воронежі, Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Владивостоці, Томську, Самарі, Хабаровську, Рязані, Ярославлі, Костромі, Улан-Уде, Липецьку, Кемерово, Архангельську, Маасі, Калінінграді, Іваново, Бєлгороді, Таганрозі, Якутську, Чебоксарах та інших містах. 

Силовики оточили людей, які вийшли протестувати проти війни з Україною у Петрозаводську. Фото: Медіазона
Побитий силовиками росіянин. Фото: телеграм-канал Avtozak LIVE
Силовик лопає кульки у колір українського прапора, які тримає перехожий у Єкатеринбурзі. Фото: телеграм-канал It’s my city

У деяких містах, наприклад, столиці РФ силовики підходили до людей на вулиці та відмовлялись пропускати, поки не перевірять листування на телефоні. 

Затримували не тільки тих, хто протестував проти війни в Україні, але й тих, хто висловлювався за. 

У Єкатеринбурзі людей затримували силовики без розпізнавальних знаків. 

Силовики без розпізнавальних знаків на вулицях Єкатеринбургу. Фото: телеграм-канал “СВЕТ”
Затримання у Санкт-Петербурзі

Російські силовики також повідомили про те, що деякі учасники акції у Санкт-Петербурзі нібито нападали на них та намагались відбивати затриманих. Принаймні один такий випадок потрапив на відео. 

У Москві машина з затриманими потрапила у ДТП та перевернулась.

Фото: телеграм-канал “Марксистская тенденция”

Нагадаємо, що вчора, 5 березня у декількох містах Росії силовики прийшли з обшуками до правозахисників та активістів, зокрема до тих, хто захищає у судах затриманих на антивоєнних акціях протесту. Таких людей до сьогоднішнього дня нарахували вже понад 8 тисяч. 

Напередодні у Росії ухвалили закон, що дозволяє штрафувати та саджати на 10–15 років до в’язниці людей, які розповідають правду про війну Росії в Україні. На тлі цього медіа, які вважають опозиційними у РФ, почали видаляти матеріали про війну або ж закривати свої платформи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter