У Держспецзвʼязку попередили про нову кібератаку на українські ЗМІ

Дата: 11 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Представники Держспецзвʼязку попереджають про нову кібератаку на українську критичну інформаційну інфраструктуру. Цього разу зловмисники розсилають електронні листи з темою “СПИСОК посилань на інтерактивні карти”.

Про це повідомляє пресслужба Держспецзв’язку.

Фото: Associated Press

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про масове розсилання небезпечних електронних листів із темою “СПИСОК посилань на інтерактивні карти“, – йдеться у повідомленні.

Електронні листи надсилають на адреси, зокрема, медійних організацій України (радіостанції, газети, новинні агенції тощо). Наразі встановили понад 500 електронних адрес отримувачів.

Електронні листи містять додаток у вигляді документу “СПИСОК посилань на інтерактивні карти.docx”, відкриття якого може призвести до завантаження шкідливої програми CrescentImp“, – зазначають у Держспецзв’язку.

Також фахівці попереджають, що зловмисники все частіше вдаються до розсилань електронних листів зі скомпрометованих електронних адрес державних органів і закликають у випадку, якщо ви стали жертвою кібератаки, терміново інформувати команду CERT-UA.

Раніше ZMINA повідомляла, що Держспецзвʼязку просить українців бути обачними й попереджає про зростання кількості інформаційно-психологічних операцій проти українців у соцмережах і месенджерах.

У соціальній мережі Meta попередили про злам акаунтів військових і публічних осіб за допомогою попередньо викрадених у фішингових розсиланнях облікових даних. У зламаних акаунтах російські хакери розміщують пропаганду та заклики до українців здаватися.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter