За рік Держприкордонслужба не пустила в Україну 500 росіян через незаконний перетин кордону в Криму та на Донбасі

Дата: 24 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Держприкордонслужба 2021 року відмовила 500 громадянам Росії у перепустці на територію України через заборону на в’їзд. Частина з цих громадян отримала цю цю заборону через незаконний перетин державного кордону в Криму та на Сході України. 

Про це в інтерв’ю виданню “Обозреватель” повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Демченко нагадав, що ці території – невід’ємна частина України, на які поширюється дія Конституції та законів України. Відтак, Державна прикордонна служба проводить постійну роботу з виявлення осіб, які незаконно відвідували АР Крим або окремі райони Донецької та Луганської областей.

“За порушення порядку в’їзду на ТОТ та виїзду залежно від обставин передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність. Іноді адмінпротоколи не складають – наприклад, коли термін притягнення до відповідальності закінчився. Але такі особи притягуються до відповідальності безпосередньо на державному кордоні під час прикордонного контролю”, – розповів Демченко.

Наразі відомство не виокремлює статистику тих громадян Росії, яких не пропустили в Україну через незаконний перетин українського кордону в Криму. 

Загальна кількість російських громадян, яких за рік не пропустили в Україну, сягнула 6 600 осіб. Окрім заборони на в’їзд, росіян не пропускали в Україну через непідтверджену мету поїздки, перевищення терміну перебування та недійсні документи.

Нагадаємо, наприкінці листопада президент Володимир Зеленський попросив Кабмін, РНБО і СБУ проаналізувати режим в’їзду росіян до України у відповідь на петицію Сергія Стерненка, у якій міститься заклик заборонити російським громадянам в’їзд на територію України або запровадити візовий режим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter