У деокупованому селищі на Харківщині затримали жінку, яку підозрюють у колабораціонізмі

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У звільненому селищі Шевченкове Харківської області затримали жінку, яка працювала “керівницею організаційно-інформаційного відділу” в окупаційній адміністрації. Зараз вона перебуває під вартою.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Фото: Служба безпеки України

49-річна жінка в травні цього року погодилася на пропозицію представників РФ та обійняла посаду “керівниці організаційно-інформаційного відділу” в окупаційній адміністрації селища Шевченкове.

Вже в липні 2022 року жінці заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст.111-1 Кримінального кодексу України. Тоді ж її оголосили в розшук.

Після деокупації селища Шевченкове, 10 вересня, жінку затримали в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України. 11 вересня слідчий суддя Київського районного суду міста Харкова обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Нагадаємо, що за час повномасштабного вторгнення українські правоохоронці зареєстрували 48 534 злочини окупантів та колаборантів. Усі вони пов’язані з повномасштабним вторгненням Росії. Зокрема, 33 135 – це злочини агресії та воєнні злочини, а 15 399 – злочини проти національної безпеки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter