У Дагестані, Кабардино-Балкарії та Карачаєво-Черкесії відбуваються антисемітські погроми та мітинги

Дата: 30 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На території Північно-Кавказького федерального округу РФ відбуваються антисемітські акції та єврейські погроми. Такі дії зафіксували, зокрема, у Дагестані, Кабардино-Балкарії та Карачаєво-Черкесії. У столиці Дагестану Махачкалі ввечері 29 жовтня натовп намагався не допустити посадки рейсу з Тель-Авіва. 

Про це повідомляє “Лівий берег” з посиланням на “Медузу”.

Фото: Кавказ.Реалии

Так, протестувальники перевіряли весь транспорт поблизу центрального аеропорту та документи пасажирів у пошуках громадян Ізраїлю. 

А поблизу двох готелів дагестанського міста Хасавюрт зібралися сотні місцевих жителів, які шукали там громадян Ізраїлю. До готелю “Фламінго” люди прийшли з прапорами Палестини, скандували “Аллаху акбар” і вимагали виселити громадян Ізраїлю. Адміністрація готелю вивісила оголошення про заборону євреям заходити до будівлі та із запевненнями, що вони там не проживають.

Оголошення в готелі міста Хасавюрт у Дагестані. Фото із соцмереж

В іншому готелі, який називається “Київ”, радикально налаштовані протестувальники хотіли влаштувати рейд номерами в пошуках громадян Ізраїлю. Деякі постояльці змушені були вийти на вулицю та показати їм свої паспорти.

Після цього офіс премʼєр-міністра та міністерство закордонних справ Ізраїлю опублікували спільну заяву щодо антисемітського погрому в столиці Дагестану. 

“Держава Ізраїль з усією серйозністю ставиться до спроб завдати шкоди ізраїльським громадянам та євреям у всьому світі. Апарат премʼєр-міністра, МЗС та Рада національної безпеки стежать за розвитком подій у Дагестані на Півдні Росії.

Ізраїль очікує, що російські правоохоронні органи захистять безпеку всіх ізраїльських громадян та євреїв, де б вони не перебували, і рішуче діятимуть проти погромників та дикого підбурювання, спрямованого проти євреїв та ізраїльтян”, – йдеться в заяві.

Погрози євреям у Нальчику. Фото із соцмереж

Посол Ізраїлю в Росії Алекс Бен-Цві працює з владою Росії над безпекою ізраїльтян та євреїв у РФ.

Тим часом президент України Володимир Зеленський заявив, що російський антисемітизм і ненависть до інших націй систематичні й глибоко вкорінені.

“Це не поодинокий випадок у Махачкалі – це частина масово поширеної в Росії культури ненависті до інших народів, яку пропагують державне телебачення, експерти та влада”, – зазначив глава держави.

Зеленський нагадав, що за останній рік російський міністр закордонних справ Сергій Лавров дозволив собі низку антисемітських висловлювань. Російський президент також використовував антисемітські образи. Для російських пропагандистів на офіційному телебаченні риторика ненависті є звичною справою.

Навіть нинішня ескалація війни на Близькому Сході спричинила антисемітські заяви російських політиків та пропагандистів.

Нагадаємо, що російський борець, чемпіон світу з вільної боротьби Ахмед Усманов відреагував у своїх соцмережах на атаки угрупування ХАМАС на Ізраїль. Він опублікував відео із закликом “проклясти юдеїв та їхніх помічників християн, повністю їх знищити та згодувати їхні тіла птахам”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter