У Чорному морі знайшли несправний рятувальний пліт зі знищеного ЗСУ крейсера “Москва”

Дата: 16 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Чорному морі знайшли рятувальний пліт на 20 людей зі знищеного українськими військовими флагмана російського Чорноморського флоту ракетного крейсера “Москва”. 

Про це повідомили у Держприкордонслужбі. 

Скриншот відео

Пліт виявило торговельне судно, екіпаж якого передав знахідку прикордонникам. 

На плоту був водонепроникний мішок з російськими монетами, елементами одностроїв моряків та морпіхів.

“На жилетах та одностроях були бойові номери. Схоже, що пліт був несправний, і загарбники, які намагалися на ньому врятуватися, вдавалися до відчайдушних кроків. Адже плавзасіб тримався на воді лише завдяки прив’язаним рятувальним жилетам”, – розповідають прикордонники. 

Скриншот відео
Скриншот відео
Скриншот відео

Крейсер “Москва” українські військові підбили увечері 13 квітня, а згодом судно затонуло. Російське військово-політичне керівництво досі відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу,  серед яких 19 строковиків, а чиновники та спецслужби змушують родини моряків приховувати інформацію про їхню смерть. 

Скриншот відео
Скриншот відео

Офіційно в окупованому Севастополі поховали лише мічмана, на прізвище Вахрушев. 

Родичі загиблих одразу після затоплення крейсера повідомили про їхнє зникнення. До прикладу, батько одного із них Дмитро Шкребець розповідав, що його син Єгор проходив строкову службу на крейсері й після затоплення хлопця внесли до списків “зниклих безвісти”.

Нагадаємо, що керівництво РФ ретельно приховує від своїх громадян реальну кількість вбитих та полонених українськими військовими окупантів. Всього двічі від 24 лютого міністерство оборони РФ повідомляло про загиблих: 2 березня їх нібито було 498 осіб, а 25 березня – 1351. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter