У Чернівецькій області до кінця року встановлять 40 модульних будинків для внутрішніх переселенців

Дата: 15 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
До кінця 2024 року в селі Чорногузи, що в Чернівецькій області, завершать встановлення 40 модульних будинків для внутрішньо переміщених осіб. Наразі там тривають підготовчі роботи.
 
Про це повідомив Укрінформ із посиланням на першу заступницю начальника Чернівецької ОВА Альону Атаманюк.
 
Фото: Укрінформ

“…З обласного бюджету виділили кошти на будівництво модульного містечка на території Вижницької територіальної громади, в селі Чорногузи. За підтримки Червоного Хреста, за підтримки італійських волонтерів там встановлюють 40 модульних будинків. Завершити цей процес мають до кінця цього року”, – розповіла посадовиця.

За її словами, наразі там тривають підготовчі роботи – заливають фундаменти, облаштовують територію, де мають встановити модульні будинки. Самі конструкції вже готові, тому Атаманюк переконана – якщо не трапиться ніякої форс-мажорної ситуації, то до кінця поточного року їх встановлять.

Вона зауважила, що за період 2022–2024 року в Чернівецькій області зробили ремонт у 49 приміщеннях для проживання внутрішньо переміщених осіб.

Цього року представники французької організації ACTED зробили ремонт у восьми приміщеннях, Міжнародна організація з міграції ремонтує п’ять приміщень, за кошти обласного бюджету проводять ремонт одного приміщення в Чернівцях.

Нагадаємо, у жовтні поточного року в Чернівцях розпочали будівництво двох багатоквартирних будинків для переселенців. Загалом планується звести 144 квартири за кошти Європейського Союзу, який виділив на цей проєкт 10,5 мільйона євро.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter