У Чернівцях спільно поховали 16 військових, які загинули два роки тому внаслідок російського обстрілу

Дата: 02 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Чернівцях на кладовищі у Садгорі провели спільне поховання 16 українських військових, які загинули від авіанальоту росіян у березні 2022 року.

Про це розповіли у Чернівецькій міській раді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: “Свідомі”

Усі військові загинули внаслідок російського удару по Людвинівці в Київській області. 

За словами адвокатки родини загиблих Галини Янко, ідентифікувати військовослужбовці 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” змогли завдяки зусиллям “всіх можливих правоохоронних установ України, експертів із Гааги”. 

“За часів Незалежності ніколи Україна не знала такого спільного захоронення військових. Процесуально це було неможливо (донині. – Ред.)”, – каже правниця. 

У Чернівецькій міськраді напередодні закликали людей до вшанування полеглих. Для цього можна принести розписану писанку з прикріпленою стрічкою, аби почепити стрічку на гілку символічного писанкового дерева, яке розташували на спільній могилі.

Нагадаємо, що переможцями конкурсу на меморіал Героїв України у Львові стали архітектори з Хмельницького. 

Також в Україні почали зводити Національне військове меморіальне кладовище, створення якого обговорювали ще з 2011 року. ZMINA детально розповідала, як родичам загиблих військових спочатку обіцяли створити меморіальне кладовище в Биківні, але передумали. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter