У будинки маріупольців російські окупанти заселяють невідомих людей

Дата: 30 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
У Маріуполі та прилеглих населених пунктах росіяни заселяють невідомих людей у будинки місцевих жителів, які виїхали з окупованої території.
 
Про це  повідомляють у телеграмі Маріупольської міської ради.
 
Маріуполь. Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko
“Відбирають – віддають іншим! У будинки маріупольців заселяють невідомих людей. Про це повідомила мешканка маріупольського селища Старий Крим. У будинки власників, які виїхали з окупованої території, заселяють невідомих. Такий дозвіл видає так звана селищна рада, яка працює під прапором “днр”, йдеться у повідомленні міськради.

За словами мешканки селища Старий Крим, про те, що в неї в домі живуть люди, вона дізналася раніше, але через те, що зв’язку з родичами немає, сподівалася, що це сестра з іншого мікрорайону.

“Але сьогодні мені повідомили, що селищна рада дала дозвіл певним людям. Я не можу уявити, що таке може бути в цивілізованому світі. Боляче усвідомлювати, що це відбувається у нашому рідному місті”, поскаржилася жінка.

У міськраді зазначили, що це не поодинокий випадок, коли загарбники заселяють у чужі будинки та квартири тих людей, кого самі ж залишили без даху над головою. Мало того, коли приїжджають власники по свої речі, нові мешканці можуть їх не віддати.

Це свідчить про те, що на окупованій території панує тотальне самоуправство та беззаконня, підкреслили у Маріупольській міській раді.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Маріуполі російські військові оголосили про створення зони безпечного компактного розселення: евакуйованим мешканцям телефонують із “пропозицією” повернутися до міста.

Крім того, окупанти заявляють про роботу своєї “поліції”, а від колишніх працівників маріупольського управління МВС України вимагають прийти до райвідділів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter