У будинку для літніх людей на Київщині не вимірюють температуру під час коронавірусної пандемії

Дата: 21 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У будинку для літніх людей села Ревне Бориспільського району, що на Київщині, не в повному обсязі забезпечені протиепідемічні заходи задля запобігання поширенню коронавірусу. 

Про це повідомляє кореспондент видання ZMINA та громадський монітор Національного превентивного механізму (НПМ), який 19 серпня разом із представницею Департаменту реалізації НПМ Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Оксаною Ковтун відвідав заклад.  

Зокрема, в установі не проводять щоденного температурного скринінгу підопічним та працівникам, не розроблено алгоритму дій у разі виникнення підозри на коронавірусну хворобу серед підопічних та працівників. Також у будинку не передбачено приміщення для тимчасового ізолятора.

Підопічні нарікають на нестачу кисломолочних продуктів та фруктів. У відділенні немає службового телефону, тож деякі мешканці установи не мають можливості поспілкуватися з рідними під час пандемії.

Житлові кімнати розраховані для проживання двох осіб. У кожній кімнаті є шафи, зручні ліжка, тумбочки, телевізор. Біля кожного ліжка є кнопка виклику персоналу. Персонал закладу забезпечив підопічним належний догляд відповідно до укладених договорів про надання соціальних послуг.

Стаціонарне відділення розраховане для проживання 50 осіб літнього віку та людей з інвалідністю. На час візиту в установі постійно проживало 40 мешканців.

Звіт за результатами візиту Офіс Омбудсмана надішле до Бориспільської районної державної адміністрації та директору територіального центру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter