Тисячі людей взяли участь у Марш рівності, який відбувся у Будапешті

Дата: 25 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Тисячі людей 24 липня взяли участь у щорічному Марші рівності в Будапешті на знак підтримки ЛГБТ-спільноти. Учасники маршу виступили проти суперечливого закону, ухваленого владою Угорщини, що забороняє обговорювати і поширювати в школах інформацію на теми гомосексуальності чи зміни гендеру.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на видання “444.hu“.

Джерело: “Європейська правда”

Учасники демонстрації – молоді люди, переважно 20-30 років, з веселковими прапорами та плакатами рухалися колоною в оточенні кордонів поліції. 

Гасла на плакатах мали в більшості політично нейтральний характер, але дехто прийшов із жартами про підтримку Джорджа Сороса або посиланнями на намір прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана провести референдум про “захист дітей від ЛГБТ”.

У цей час в іншій частині Будапешта проходила контракція – “гетеро-прайд”. Туди прийшли менше сотні учасників. Серед іншого, там закликали притягнути до відповідальності учасників прайду, які наважилися з‘явилися на ходу з власними дітьми.

Нагадаємо, у червні парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє обговорювати й поширювати в школах та серед дітей до 18 років інформацію на теми гомосексуальності чи зміни гендеру. Крім того, документ запроваджує офіційний перелік організацій, яким дозволено викладати в школах сексуальну освіту та інше.  

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн назвала угорський закон ганьбою та  попередила Угорщину, що вона повинна скасувати закон, інакше їй загрожують серйозні санкції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter