У Бучі все ще є зниклі безвісти, їх розшук триває – Андрій Нєбитов

Дата: 31 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Бучі на Київщині все ще є зниклі безвісти, їх розшук триває, тож кількість убитих і закатованих росіянами місцевих жителів – не остаточна.

Про це у другу річницю деокупації населеного пункту повідомив начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов в ефірі національного телемарафону.

Хрест із номером на могилі однієї з жертв російських військових. Буча Київської області, 9 серпня 2022 року. Джерело: REUTERS / Валентин Огіренко

Він нагадав, що 31 березня 2022 року поліціянти одними з перших зайшли в деокуповану Бучу. Правоохоронці документували жахливі наслідки російського вторгнення – катівні, масові вбивства мирних громадян і руйнування.

Після деокупації міста тут знайшли 422 вбитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі виявили 1190 тіл.

На сьогодні зниклими безвісти вважаються ще 514 мешканців Київщини. Залишаються невпізнаними 180 тіл наших громадян.

За словами Нєбитова, поліціянти розпочали понад 116 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів РФ в Україні, з них 23 тисячі вчинені на Київщині. Нацполіція продовжує їхнє розслідування.

Нагадаємо, що за час окупації російські військові вчинили в Бучанському районі Київської області більш ніж 9 тисяч воєнних злочинів. Зокрема, йдеться про вбивства та поранення цивільних, зґвалтування, тортури тощо.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на території Київщини після деокупації поліціянти виявили 1590 тіл загиблих, з яких 208 належать військовим і правоохоронцям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter