Після деокупації Київщини там виявили тіла майже 1,6 тисячі людей – поліція

Дата: 13 Березня 2024
A+ A- Підписатися

На території Київської області після деокупації поліціянти виявили 1590 тіл загиблих, з яких 208 належать військовим і правоохоронцям.

Про це повідомило Головне управління Нацполіції в Київській області у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

Фото: Ян Доброносов

“З 24.02.2022 року по теперішній час на Київщині виявлено 1590 тіл загиблих громадян, з них 208 – військовослужбовці та поліцейські, 180 тіл невстановлених осіб, 1202 – з числа цивільних громадян. 307 осіб лишаються зниклими безвісти”, – розповіли в поліції.

У поліції також зазначили, що в січні минулого року криміналісти Київщини отримали від благодійника Говарда Баффета два новітні апарати ANDE 6С. Ці мобільні ДНК-лабораторії дають змогу на місці провести дослідження та детальний огляд вилучених біологічних зразків, а на виділення ДНК-профілю потрібно лише 94 хвилини.

Завдяки цьому обладнанню поліцейським вдалось ідентифікувати особи понад 300 загиблих, тіла яких виявили на деокупованій території.

У квітні 2023 року поліція Київської області протягом року після деокупації області виявила 15 місць масового поховання вбитих місцевих жителів і три катівні, у яких окупанти тримали українців.

Нагадаємо, що за час окупації російські військові вчинили в Бучанському районі Київської області більш ніж 9 тисяч воєнних злочинів. Зокрема, йдеться про вбивства та поранення цивільних, зґвалтування, тортури тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter