У Бучі від рук окупантів загинув журналіст Зореслав Замойський

Дата: 13 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині загинув журналіст-фрилансер Зореслав Замойський: його тіло з ознаками насильницької смерті виявили в Бучі на вулиці Богдана Хмельницького.

Про це повідомляється в телеграм-каналі Національної спілки журналістів України.

Зореслав Замойський. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

“Зореслав був активістом та журналістом-фрилансером, дописував до інтернет-ресурсу “Інформаційний портал” та ресурсу “Громада Приірпіння”, – йдеться в повідомленні.

Репортер навіть під час активних бойових дій викладав на персональній сторінці у фейсбуку інформацію для своїх читачів про перебіг подій. Останній його допис датований 4 березня.

“О 20.00 темрява на вулиці суцільна. І світла немає. Протягом дня від сильної напруги в мережі погоріли до чортової бабусі всі електроприлади. Включно з холодильником. Зараз у домі. На вулиці тиша. Вдалині лише часом поодинокі вибухи. Танки та інша техніка давно поїхали в невідомому напрямку. Що відбуватиметься вночі, один Бог знає, я можу тільки припускати… Завтра може статися так, що не буде ні інтернету, ні зв’язку. Може, надовго. Як то кажуть, живемо за обставинами”, – написав журналіст.

У коментарі НСЖУ журналістка, засновниця ресурсу “Громада Приірпіння”, головна редакторка сайту Руху ЧЕСНО Ірина Федорів підтвердила, що Замойський був фрілансером, відвідував сесії місцевих рад, висвітлював діяльність органів місцевого самоврядування в Приірпінні. Публікувався в місцевих медіа, зокрема на сайті “Громада Приірпіння”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, за даними Інституту масової інформації, у березні нинішнього року окупанти скоїли щонайменше 155 злочинів проти журналістів та медіа.

Журналістів убивали, викрадали, вони отримували поранення. Також окупанти багаторазово обстрілювали телевежі, вимикали українське телебачення на тимчасово окупованих територіях і вмикали своє.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter