У Бучі чоловік побив сусідку, яка попросила його говорити українською мовою

Дата: 14 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У місті Буча Київської області дружину полеглого військовослужбовця та її неповнолітнього сина побив сусід. Чоловікові не сподобалося, що жінка зробила йому зауваження і попросила говорити українською мовою. 

Про це повідомили потерпіла Валентина Буяло та її адвокатка Катерина Українцева.

Валентина Буяло. Фото з фейсбук-сторінки жінки

Як розповіла потерпіла, увечері 10 жовтня до неї у квартиру постукав сусід, на ім’я Андрій. Вона неодноразово бачила його у дворі, він також є в чаті жителів будинку, тож жінка відкрила йому двері й вийшла в коридор. За словами Валентини, чоловік одразу почав бити її по голові.

“…Зі словами: “Тебе не нравится, как я разговариваю? На каком языке хочу, на том и говорю!” – розповіла потерпіла. 

Вона додала, що в руках Андрій тримав дерев’яний брус, який він заздалегідь приніс із собою.

“Ця людина навмисно йшла до нас у квартиру чинити з нами розправу!” – додала жінка. 

Вона також розповіла, що на початку серпня цей самий сусід за кермом підрізав її на дорозі. Того дня вони поговорили й розв’язали конфліктні питання, але Валентина сказала Андрію, що потрібно переходити на українську мову.

“Після серпня ми часто зустрічались у дворі, віталися, інколи спілкувалися, жодного конфлікту не було. Два місяці сусід виношував у голові помсту, а потім напав на нашу родину”, – зазначила потерпіла.

За її словами, після нападу сусіда лікарі діагностували в неї черепно-мозкову травму, струс мозку, також у жінки непідтверджений інсульт – потерпілу госпіталізували, вона досі перебуває в лікарні. Брусом сусід ударив і неповнолітнього сина, який намагався захистити матір. Дитина теж зазнала травм.

Валентина та її адвокатка Катерина Українцева розповіли, що правоохоронці внесли відомості щодо побиття до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За словами адвокатки, вона вже була в поліції та отримала інформацію щодо цієї справи. А втім, не стала розголошувати “жодних нюансів”, щоб не нашкодити слідству та захистити права потерпілої. 

“Я не скажу, що повністю в захваті від того, що до цього часу зробила поліція. Але принаймні зараз ми це проговорили”, – зауважила Українцева.

За інформацією Hromadske, у поліції Київської області повідомили, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження – триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у червні поточного року в Києві двоє невідомих чоловіків напали на жінку, бо вона говорила українською та сказала кривдникам, що не розуміє російської. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter