У Британії затримали дружину місцевого депутата, яка закликала спалювати місця розміщення біженців

Дата: 07 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Великій Британії за публічні заклики до підпалювання місць проживання шукачів притулку поліція затримала 41-річну Люсі Конноллі, яка є дружиною члена ради району Західний Нортгемптоншир у центральній частині Англії.

Про це повідомляє видання ВВС.

Так, Конноллі затримали через пост у соцмережі X (колишній твіттер), де вона написала: “Масова депортація негайно, паліть усі ці прокляті готелі, повні виродків, мені байдуже… Якщо це робить мене расисткою, хай буде так”.

Цей допис зʼявився через кілька годин після трагедії в місті Саутпорт 29 липня, де 17-річний підліток убив трьох дівчаток. У соцмережах поширювали неправдиву інформацію, що нападник нібито був мігрантом, який прибув до Великої Британії минулого року.

Пізніше Конноллі, яка працює вихователькою, видалила пост, перепросила і заявила, що діяла на основі “неправдивої і зловмисної” інформації.

“Я дуже дбаю про дітей, і схожість між тими прекрасними дітьми, на яких жорстоко напали, і моєю власною донькою переповнила мене жахом, але я не мала права виражати це в такий спосіб”, – зазначила вона.

Тож правоохоронці затримали Конноллі за підозрою в розпалюванні расової ненависті, але згодом її відпустили під заставу.

Після трагедії в Саутпорті в багатьох британських містах відбулись антимігрантські заворушення, часто за участю ультраправих. Під час заворушень затримали понад 400 осіб.

Нагадаємо, що 29 липня в місті Саутпорт поблизу Ліверпуля стався напад на дитячий танцювальний клуб, присвячений творчості Тейлор Свіфт. Від ножових поранень загинули дві дівчинки, а третя померла пізніше в лікарні. П’ятеро дітей перебували в критичному стані. Підозрюваний – 17-річний хлопець, дії якого бачили очевидці.

Наступного дня, після заходу памʼяті про трьох загиблих дітей, у місті спалахнули заворушення між радикальними протестувальниками та поліцією. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter