У Британії розслідують зґвалтування дівчинки у віртуальній реальності: це не перший такий напад у країні

Дата: 03 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці у Великій Британії почали слідство щодо випадку групового зґвалтування дівчинки-підлітка у віртуальній реальності. 

Про це розповідає Daily Mail. 

Фото: YUI MOK / PA

Потерпілою є 16-річна дівчина, а слідство поліція почала після ухвалення в країні закону про безпеку в інтернеті, що передбачає й захист неповнолітніх у мережі.

Поліція не зазначає, коли саме трапився випадок, розповідаючи лише, що група користувачів зґвалтувала “зображення користувача” дівчинки. Правоохоронці наголошують, що через можливості віртуальної реальності потерпіла зазнала такої самої психологічної та емоційної травми, як і у випадках сексуального насильства в реальному житті. 

Журналісти звертають увагу, що незрозуміло, як саме судитимуть зловмисників. Річ у тім, що визначення зґвалтування в британському законодавстві вимагає фізичного проникнення.

У Британії це не перший випадок нападу на жінок у віртуальній реальності. Торік 43-річна британка Ніна Джейн Патель створила власний аватар у метавсесвіті Horizon Venues, після чого на неї напали троє інших користувачів. Про слідство в тому випадку не йшлось. 

Зі схожим стикалися й інші користувачки віртуальної реальності, які навіть записували на відео те, що відбувається під час нападів. 

Нагадаємо, що торік в Україні розкритикували розробників, які створили програму для віртуального “оголення” жінок за гроші. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter