У Британії ЛГБТ-молодь удвічі частіше стикається з мовою ворожнечі в інтернеті, ніж гетеросексуальні підлітки, – дослідження

Дата: 17 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Британська молодь, яка належить до ЛГБТ-спільноти, вдвічі частіше стикається з мовою ненависті в інтернеті, ніж підлітки, які ідентифікують себе як гетеросексуали. Крім того, представники ЛГБТ-спільноти вважають, що перебування в мережі негативно впливає на їхній стан.

Про це йдеться в новому звіті Digital Youth Index.

Фото: Depositphotos

Щорічне дослідження Digital Youth Index показало, що ЛГБТ-люди частіше вважають, що перебування в соціальних мережах негативно впливає на їхній стан та спричиняє більше занепокоєння.

Звіт, який склала британська компанія Nominet, охоплює дані користувачів від 8 до 25 років з доменним імʼям .uk.

Дві третини опитаних заявили, що бачили тривожний контент в інтернеті серед іншого в соцмережах, зокрема Reddit, Twitter, TikTok и Tumblr.

Дослідження показало, що ЛГБТ-спільнота є найуразливішою для негативного онлайн-контенту. Виявлено, що представники комʼюніті майже вдвічі частіше (52 %) зазнають ненависті в інтернеті в порівнянні з тими користувачами, які ідентифікують себе як гетеросексуали (26 %).

Дослідження показало, що 26 % усіх опитаних стикалися з насильством в інтернеті, 23 % бачили насильство чи тролінг, а ще стільки ж стикалися з матеріалами сексуального характеру.

Відчуття того, що перебування в мережі мало на них негативний вплив, також було вищим серед ЛГБТ-людей.

Загалом 53 % заявили, що, на їхню думку, перебування в мережі позитивно впливає на їхні стосунки з друзями. Кожен четвертий заявив, що хотів би проводити менше часу зі своїми пристроями.

Нагадаємо, результати дослідження “Українське суспільство та ЛГБТ напередодні великої війни” довели, що на рівень толерантності українців впливають певні події та рівень якості життя. Так, опитування показало, що гомофобія характерна для людей старшого віку, які живуть у невеликих населених пунктах, а також мають низький рівень освіти та заможності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter