У Британії хочуть заборонити трансгендерним жінкам перебувати в жіночих лікарняних палатах

Дата: 03 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Великій Британії трансгендерним жінкам хочуть заборонити  перебувати в жіночих лікарняних палатах, а лікарі планують відмовитися від гендерно нейтральної мови. Міністр охорони здоров’я країни Стів Барклі вважає ці зміни “відновленням здорового глузду”.

Про це пише The Telegraph.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

Якщо ці зміни ухвалять, чоловіки та жінки матимуть право на перебування в палатах з пацієнтами тільки їхньої біологічної статі, а також право на інтимний догляд персоналу тільки тієї ж статі.

Норми планують змінити через занепокоєння пацієнтів і персоналу тим, що трансгендерних жінок (які народилися з чоловічими статевими ознаками, але ідентифікують себе як жінки. – Ред.) допускають до жіночих лікарняних палат.

Раніше, у 2021 році, керівництво Національної служби охорони здоров’я Великої Британії встановило правило, що трансгендерні пацієнти можуть бути розміщені в одностатевих палатах на підставі статі, з якою вони себе ідентифікують.

Тепер, відповідно до змін, їх розміщуватимуть в окремих палатах.

Барклі також розчарований “ідеологічною догмою” в службі охорони здоров’я, де такі терміни, як, наприклад, “грудне вигодовування”, стосуються вагітних “людей”, а не жінок.

“Нам потрібен здоровий підхід до питань статі та рівності. Тому я оголошую пропозиції щодо чіткіших прав пацієнтів. На сторінках онлайн-консультацій щодо раку шийки матки та яєчників і менопаузи тепер слід повністю відновити мову, пов’язану зі статтю. Життєво важливо, щоб голоси жінок були почуті, а конфіденційність, гідність і безпека всіх пацієнтів були захищені”, – зазначив міністр.

Нагадаємо, що уряд Великої Британії планує видати інструкцію, відповідно до якої школи з роздільним навчанням для хлопців і дівчат не будуть юридично зобов’язані приймати на навчання трансгендерних учнів.

Інструкція дозволить одностатевим школам відмовляти трансгендерним учням у навчанні без побоювання судових позовів. Також працівникам шкіл можна буде ігнорувати прохання учнів використовувати ті чи ті займенники щодо них. Крім того, школи, ймовірно, повинні будуть інформувати батьків у разі, якщо їхні діти досліджують свою гендерну ідентичність.

Однак учнів одностатевих шкіл, які сумніваються у своїй гендерній ідентичності, не відраховуватимуть зі школи через це.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter