Уряд Великої Британії хоче заборонити трансгендерним учням навчатися в одностатевих школах

Дата: 19 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Великій Британії уряд планує видати інструкцію, відповідно до якої школи з роздільним навчанням для хлопців і дівчат не будуть юридично зобов’язані приймати на навчання трансгендерних учнів.

Про це пише The Telegraph.

Фото: Ben Birchall / PA Archive / PA Images

Інструкція дозволить одностатевим школам відмовляти трансгендерним учням у навчанні без побоювання судових позовів. Також працівникам шкіл можна буде ігнорувати прохання учнів використовувати ті чи ті займенники щодо них. Крім того, школи, ймовірно, повинні будуть інформувати батьків у разі, якщо їхні діти досліджують свою гендерну ідентичність.

Однак учнів одностатевих шкіл, які сумніваються у своїй гендерній ідентичності, не відраховуватимуть зі школи через це.

Документ наразі розробляють міністерка освіти Великої Британії Джилліан Кіган і міністерка з питань рівності Кемі Баденок. Очікується, що проєкт інструкції винесуть на обговорення впродовж декількох тижнів.

У Великій Британії розробити таку інструкцію вирішили через суперечки в одностатевих школах, які відмовлялися приймати на навчання трансгендерних учнів. Зокрема, група Girls’ Day School Trust, яка керує 25 школами в Англії й Уельсі, оголосила минулого року, що прийматиме учнів лише на основі їхньої “законної статі”, а не гендерної ідентичності. Школу попередили, що за таку позицію вони можуть зіткнутися з позовами про дискримінацію відповідно до закону про рівність 2010 року.

Очікується, що інструкції уряду прояснять правову ситуацію для шкіл щодо приймання трансгендерних учнів і постановлять, що відмова брати їх на навчання не порушуватиме закону про рівність.

Нагадаємо, у Великій Британії планують ухвалити новий закон, що забороняє конверсійну терапію для трансгендерних людей. Раніше ця заборона стосувалася лише терапії для геїв та бісексуалів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter