У Бразилії співробітник посольства РФ вдарив жінку, яка протестувала проти війни

Дата: 26 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Ріо-де-Жанейро співробітник російського посольства ударив жінку, яка прийшла до дипломатичної місії висловити протест проти війни в Україні. 

Про це повідомляє бразильське видання Otempo.

Ілюстративне зображення. Фото: Shutterstock

Інцидент стався 24 лютого у роковини повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Так, 37-річна росіянка Ульяна Лопатіна, яка проживає в Бразилії, разом з подругою клеїла плакати на стіні російського дипломатичного представництва. На них були написи на зразок “Путін, тебе чекає пекло” та “Зупиніть війну” російською, португальською та англійською мовами.

Тим часом співробітник консульства вийшов на вулицю, вирвав папери з рук жінки, вимагав віддати свій мобільний телефон, дав їй ляпаса, а потім вдарив по спині.

У конфлікт втрутилися двоє поліцейських, які були неподалік. Вони запропонували потерпілій подати заяву до поліції про завдання тілесних ушкоджень.

“Потерпіла, свідок і обвинувачений – громадяни Росії. Жінку спрямували на судово-медичну експертизу. Продовжуються оперативно-розшукові заходи щодо з’ясування обставин”, – повідомили у поліції.

У протоколі поліції вказано, що 59-річний чоловік є дипломатом, однак у консульстві РФ відмовилися коментувати інцидент.

Нагадаємо, що 24 лютого у різних містах Росії на акціях протесту до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну силовики затримали щонайменше 54 особи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter