У ботанічному саду Києва виявили боєприпаси часів Другої світової

Дата: 28 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві на території Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка виявили боєприпаси часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Піротехніки виявили 6 снарядів та гранату Ф-1. Предмети знаходились поблизу Оглядової гори, на глибині до 30 сантиметрів”, — йдеться у повідомленні.

Усього, за інформацією КМДА, в період із 24 травня до 28 червня піротехніки Київської служби порятунку КАРС здійснили 26 виїздів на територію Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка та обстежили майже 65 гектарів площі.

Нагадаємо, що після окупації Київщини, площу так званих “брудних земель”, які потребують обстеження та розмінування, можна порівняти з територією Бельгії. Лише за останні півтора місяця сапери виявили та знешкодили тут близько 40 тисяч боєприпасів. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на 22 травня 2022 року, з початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну сапери знешкодили майже 114 тисяч вибухонебезпечних предметів. В тому числі майже 2 тисячі авіаційних бомб. Виходячи з того, що один день активних бойових дій дорівнює до 30 днів розмінування, то, за прогнозами піротехніків, Україні необхідно 5–7 років до повного розмінування території. 

Фотографія обкладинки: КАРС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter