У “Борисполі” не випускають чартер із заробітчанами

Дата: 29 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Авіакомпанія “МАУ” скасувала рейс до Лондона через заборону авіаційної влади України.

Про це повідомили в авіакомпанії. 

МАУ вимушена скасувати рейс Київ-Лондон 29 квітняАвіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» вимушена скасувати рейс…

Опубліковано Fly UIA Середа, 29 квітня 2020 р.

Заборону від Державної авіаційної служби України в МАУ отримали лише за дві години до відльоту рейсу до Лондона. 

“Ми, звісно, чули вчорашню заяву очільника МЗС України в ЗМІ щодо “нелогічності” відправлення українських заробітчан за кордон в умовах пандемії, а також про те, що уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції. Але до ранку 29 квітня жодних офіційних вказівок та документів з цього приводу до нас не надходило. Наразі авіакомпанія намагатиметься отримати дозвіл на виконання рейсу та надати можливість українцям дістатися до роботи, працевлаштуватися та забезпечити свої родини засобами для існування”, – розповіла директорка з комунікацій МАУ Євгенія Сацька.

Пасажири рейсу наразі перебувають у терміналі Міжнародного аеропорту “Бориспіль”. У пресслужбі МАУ повідомили, що полетіти до столиці Великобританії планували мешканці різних регіонів України, які дісталися до Києва в умовах відсутності будь-якого регулярного наземного пасажирського сполучення.

Водночас українська служба BBC повідомила, що в Держприкордонслужбі про будь-яку заборону виїзду українців за межі України не чули. Відповідного розпорядження або рішення уряду в прикордонників немає, зазначили в пресслужбі відомства. 

“Громадяни України, які мають посвідку на проживання в інших країнах, і є звернення країн, що вони хочуть бачити у себе таких громадян, можуть оформитися на рейси повернення іноземців додому”, – зазначили в ДПСУ.

Водночас прикордонники запевнили, що в разі, якщо МЗС і посольства погодять курсування спецрейсу для заробітчан, прикордонна служба оформить таких людей.

Нагадаємо, що напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримує звернення від держав-партнерів про потребу в українських робітниках, але на тлі пандемії відправляти їх за кордон “нелогічно”. Проте правозахисники вважають, що наміри влади скасувати чартери за кордон є необґрунтованим втручанням у свободу пересування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter