У Борисполі будують центр для ветеранів та родин загиблих і зниклих безвісти військових

Дата: 06 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Борисполі на Київщині будують ветеранський центр для допомоги тим, хто повернувся з фронту, та їхнім рідним. 

Про це розповіли в Мінветеранів. 

Фото: Мінветеранів

У закладі надаватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу. Скористатися нею можуть також рідні зниклих безвісти військових, яких лише в Бориспільській громаді налічують близько трьох сотень. 

Також у центрі можна буде отримати консультації з працевлаштування та перенавчання. Посадовці сподіваються, що заклад стане “місцем, куди приходитимуть ветерани й ветеранки, члени їхніх сімей, щоб обмінятися досвідом, знайти однодумців, обговорити наболіле”. 

“У наших Захисників і Захисниць, як повертаються з війни, вже інший погляд на життя, інші висловлювання, життєві принципи… І тут є важливим не тільки родинам, а й саме громадам адаптуватися до тих, хто повертається з фронту, допомогти їм комфортно реінтегруватися в мирне життя. Адже маємо бути вдячними за захист, можливість жити, працювати, ростити дітей”, – каже міністерка в справах ветеранів Юлія Лапутіна

Нагадаємо, що за рік на майже 20% побільшало ветеранів, які відчувають зневагу суспільства.

Пересічні українці вважають основною проблемою ветеранів у майбутньому психоемоційну нестабільність, проблеми з фізичним здоров’ям або ж проблеми з простором, адаптованим для людей з інвалідністю. Водночас самі ветерани вважають інакше. 

Також більшість опитаних роботодавців уже бояться, що на них вплине психоемоційний стан працівників-ветеранів, тож це заважає останнім у працевлаштуванні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter