Найзруйнованіше місто Київщини: у Бородянці з-під завалів двох житлових будинків дістали тіла 26 людей

Дата: 07 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські війська гатили по Бородянці некерованими 250-кілограмовими фугасними авіабомбами, “ураганами” та “смерчами”. У наслідок обстрілів місто зазнало сильних руйнувань. Наразі з-під завалів двох багатоквартирних будинків вже дістали тіла 26 мирних мешканців.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.
 
Джерело: фейсбук-сторінка Ірини Венедіктової

“Скільки тут буде жертв наразі важко передбачити. Тільки з-під завалів двох розбомблених багатоквартирних будинків дістали 26 тіл. Авіаудари по житловій інфраструктурі ворог підступно наносив ввечері, коли вдома було максимум людей. Ціллю було виключно цивільне населення – тут немає жодного військового об‘єкта”, – йдеться у повідомленні.

За словами Венедіктової, російські окупанти цілеспрямовано винищували мирне населення: вбивали, катували і мордували. У Бородянці також зафіксували підтверджений факт сексуального насилля.
 
Джерело: фейсбук-сторінка Ірини Венедіктової

Крім того, у Мотижині на Київщині відомий факт убивства цивільної жінки за те, що вона була одягнута в чорний одяг. Батька вбитої 7 днів тримали в сараї із зав‘язаними очима. Там же в Мотижині армійська розвідка РФ перевіряла телефони людей, обираючи жертв для так званої “денацифікації”.

Генпрокурорка пояснила, що зараз руїни Бородянки та інших довколишніх населених пунктів розбирають рятувальники, а паралельно з ними працюють слідчо-оперативні групи. Прокурори, поліцейські, співробітники СБУ, експерти з п’яти областей – всі збирають доказову базу воєнних злочинів Росії для національних і міжнародних судів.
 
Нагадаємо, що Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) перехопила переговори по радіозв’язку військових ЗС РФ, у яких окупанти обговорюють масові вбивства мирних жителів у Бучі. Позасистемні страти цивільних, як припускають у розвідслужбі, могли бути частиною плану залякування і придушення опору.
 
Фото обкладинки: фейсбук-сторінка Ірини Венедіктової
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter