У Болгарії суд виправдав співачку, яка назвала ЛГБТ-людей збоченцями

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Верховний Суд Болгарії став на бік співачки Мілени Славови, яку 2021 році звинуватили в дискримінації ЛГБТ-спільноти.

Про це пише Euractiv.

Фото: HotАrena

Так, 2 роки тому Славова написала на своїй фейсбук-сторінці: “Я рішуче не підтримую гей-паради. Ми, бідні нормальні люди, і так задихаємося від нахабства й хизування різних збоченців. І я не перепрошуватиму за свої слова”.

Пост став вірусним в соціальних мережах, а позицію співачки активно використовували пропагандистські канали гомофобів, проросійські групи і євроскептики.

Зрештою двоє ЛГБТ-активістів подали скаргу на виконавицю. Утім, Комісія ЄС із захисту від дискримінації заявила, що висловлювання Славової були проявом особистої думки, на яку вона має право.

Верховний Суд Болгарії також погодився з тим, що слова жінки загалом не означали заперечення права ЛГБТ-людей на самовизначення і що вона не мала на меті принизити конкретну особу через її сексуальну орієнтацію.

Крім того, на думку суду, Славова не є лідеркою думок і не прагне нею стати, тому її статус не дозволяє їй впливати на регулювання суспільних відносин, зокрема проведення ЛГБТ-прайдів.

Нагадаємо, що 28 липня парламент Болгарії ухвалив поправки до Кримінального кодексу, що передбачають суворіше покарання за злочини, скоєні з мотивів нетерпимості за ознакою сексуальної орієнтації, а також криміналізацію розпалювання ворожнечі за цією ознакою.

Поправки передбачають, що покаранням за умисне вбивство, скоєне на основні гомофобних чи расистських мотивів, може бути увʼязнення на строк від 15 до 20 років або довічне позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter