У білоруському місті Наровля окупанти облаштували базар, де продають награбоване в Україні майно

Дата: 02 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У білоруському місті Наровля російські військові облаштували спеціалізований базар, де продають награбоване в Україні майно. Це пральні та посудомийні машини, холодильники, дорогоцінні прикраси, автомобілі, велосипеди, мотоцикли, посуд, килими, витвори мистецтва, дитячі іграшки, косметика.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

Російські військові у поштовому відділенні в одному з міст Білорусі – відправляють награбовне в Україні / Visegrad 24

Також окупанти намагаються обміняти викрадену валюту – долари та євро. Однак через внутрішні обмеження обігу валюти білоруси неохоче погоджуються на обмінні операції та пропонують окупантам звертатися в місцеві банки. Росіяни відмовляються, пояснюючи це забороною командування, пише ГУР.

Крім того, розвідники зʼясували, що з міста Буринь (Конотопський район Сумської області) до державного кордону з Росією рухається колона вантажних автомобілів з різноманітним майном – промисловими товарами та речами домашнього вжитку.

У ще одному білоруському місті Мозир скупчуються російські військові КАМАЗи, з яких солдати вивантажують пакунки з речами, здобутими шляхом мародерства. Награбоване відправляють до Росії російською службою експрес-доставки “СДЕК”. 

Нагадуємо, що розграбування – один з семи найбільш поширених воєнних злочинів, які вчиняють російські військові в України. Майже зі всіх окупованих населених пунктів продовжують надходити численні повідомлення про знищення, захоплення та/або розграбування майна, що належить фізичним та юридичним особам, державі та територіальним громадам. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter