У Білорусі зник відомий поет, який підтримував протести (оновлено)

Дата: 22 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Білоруського поета Дмитра Строцева, який зник у Мінську 21 жовтня, знайшли у ізоляторі на вулиці Окрестіна. 

Про це повідомили у Білоруському ПЕН-центрі та журналісти видання TUT.by. 

UPD З'явілася інфармацыя, што Дзмітрыя знайшлі ў спісах затрыманых на Акрэсціна.Сёння зранку знік паэт і сябра…

Опубліковано Беларускі ПЭН / PEN Belarus Середа, 21 жовтня 2020 р.

Про зникнення Строцева написала його дружина Ганна. За її словами, з ранку 21 жовтня її чоловік перестав виходити на зв’язок.

“Ми з Дімою розійшлися біля будинку близько 11:00. Після цього ніхто не зміг з ним зв’язатися. По работі на зв’язок сьогодні ні з ким не вийшов. Всі телефони не відповідають, в мережі його немає”, – розповіла вона. 

З перших днів протестів, які не закінчуються у Білорусі з 9 серпня, Строцев активно підтримував мітинги, участь у яких брала його донька, та висловлювався щодо ситуації у рідній країні. 

“Лукашенко, розуміючи, що визрів серйозний протест, приготував усе для силового зіткнення. Він його чекав. Силовий протест дав би Лукашенко всі козирі в руки. Мовляв, зібралися відморозки, наркомани і хочуть влаштувати бунт, зіштовхнути суспільство зі стабільною платформи. А отримав “евалюцію” – явище, яке виникло на початку протестів”,говорив поет у інтерв’ю “Українській правді” у серпні. 

Строцева знайшли у списках затриманих, які знаходяться у ізоляторі на Окрестіна, де на початку протестів катували затриманих

Нагадаємо, що білоруси масово виходять на вулиці, аби висловити своє невдоволення масштабними фальсифікаціями на виборах президента, які вчергове нібито виграв Олександр Лукашенко. Лише за перші декілька днів тисячі білорусів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter