У Білорусі затримали журналіста Ігоря Ілляша

Дата: 25 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У Білорусі силовики затримали журналіста Ігоря Ілляша. Чоловік перебуває в ізоляторі на Окрестіна, де від початку протестів тримають та катують мирних протестувальників. 

Про це повідомляє TUT.by.

Ігор Ілляш та Катерина Андреєва

Напередодні Ілляш перестав виходити на зв’язок та не прийшов на заплановану зустріч, а тому його колеги та рідні почали шукати журналіста. Його брат зайшов до квартири Ілляша та знайшов там копію протоколу вилучення комп’ютерної техніки й телефонів. Однак, хто саме проводив обшук та на якій підставі вилучили техніку, з документа не зрозумів. 

Згодом журналіста знайшли в сумнозвісному ізоляторі на Окрестіна, де від початку протестів білоруська влада утримує затриманих на акціях. Деякі з протестувальників там стикаються з катуваннями.

Відомо, що дружина Ілляша Катерина Андрєєва до 20 січня наступного року перебуватиме під вартою. Їй закидають організацію дій, що порушують громадський порядок, а правозахисники визнали жінку політичною ув’язненою.

Нещодавно редакція “Радіо Свобода” засудила арешт шістьох своїх працівників. Відомо, що Ілляш та Андрєєва також свого часу співпрацювали з виданням. Зокрема, Андрєєва у 2017–2018 роках була авторкою проєкту “Радіо Свобода” “Донбас.Реалії” та разом з чоловіком випустила книгу “Білоруський Донбас” про роль білорусів у російсько-українській війні на Сході України.

Нагадаємо, що влада в Білорусі, де від серпня не закінчуються протести проти режиму Олександра Лукашенка, активно тисне на журналістів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter