У Білорусі за три місяці майже вдвічі побільшало політв’язнів

Дата: 29 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі за останні три місяці майже у два рази зросла кількість політв’язнів.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” із посиланням на правозахисний центр “Весна.”

Блогери, бізнесмени, активісти штабів кандидатів у президенти, учасники акцій протесту знаходяться в місцях несвободи, далеко від своїх рідних і близьких через те, що не побоялися скористатися своїми правами – правом на участь у мирних зібраннях, на висловлення своєї думки і на участь у політичному висловленні своєї думки і на участь у політичному житті країни“, – йдеться у повідомлення правозахисного центру.

За даними правозахисників, нині у Білорусі арештовано 450 людей. Для порівняння, вони зазначають, що у середині лютого політв’язнями в Білорусі були визнані 246 осіб.

Повідомляється, що за останній період до списку потрапили 12 людей, п’ятеро – лише за минулу добу, в тому числі неповнолітні особи та росіянка Софія Сапега, затримана в Мінську разом із колишнім головним редактором телеграм-каналу NEXTA Романом Протасевичем. Велика частина цих людей потрапила під політично мотивоване кримінальне переслідування у зв’язку подіями, які розгорнулися під час і після кампанії з виборів Президента Білорусі у 2020 році.

Правозахисний центр “Весна” задокументував понад тисячу свідчень жертв тортур.

Європейський союз має запровадити у червні новий, вже четвертий, пакет санкцій проти Білорусі.

Нагадаємо, Україна припинила авіасполучення з Білоруссю 26 травня. Відтоді українські авіакомпанії та літаки не можуть заходити до повітряного простору сусідньої країни. Рішення про заборону польотів білоруських літаків над Україною уряд ухвалив на позачерговому засіданні 28 травня, а чинності воно набуде з опівночі 29 травня. 

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter