У Білорусі за образу Лукашенка затримали жінку, яка 14 років тому виїхала з країни

Дата: 18 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Білорусі затримали 37-річну Ольгу Манкевич, яка вже 14 років мешкає в Андоррі та час від часу приїздить на батьківщину. Їй інкримінують образу самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. 

Про це повідомляє інтернет-ресурс zerkalo.io.

Ольга Манкевич. Джерело: t.me/viasna_brest

В ефірі державної телерадіокомпанії “Брест” вийшов сюжет про її затримання. 

Відхопила шматочок західноєвропейського щастя, – охарактеризувала танцівницю телеведуча у студії.

У відео Ольга розповідає, як з хореографічним колективом приїхала до Андорри. Як там зустріла свого чоловіка, вийшла заміж і народила сина. Потім Манкевич розповіла, що коли 2020 року була на батьківщині, то залишилась незадоволеною результатами президентських виборів. Вона вважає, що вибори у серпні 2020 року були сфальсифіковані. Далі в сюжеті подаються коментарі Манкевич, в яких вона критикує режим Лукашенка.

Танцівницю Ольгу Манкевич, яка народилася у білоруському місті Барановичі, затримали 22 серпня на вокзалі, коли вона черговий раз повернулася на батьківщину. Причиною затримання стали скриншоти з телеграм-каналу Nexta, які вона викладала на своїй сторінці в інстаграмі.

За словами представниці прокуратури Інни Данильчик, Манкевич висунули звинувачення за частиною 1 статті 368 КК РБ (образа президента Білорусі).

Нагадаємо, на початку вересня Брестський обласний суд у Білорусі відправив до виправної колонії загального режиму колишню співробітницю інформагенції “БелТА” Інну Можченко. Її ув’язнили на три роки за двома кримінальними статтями: “Розпалювання соціальної ворожнечі” та  “Образа представника влади”. 

Як з’ясували правоохоронці, письменниця на сторінці у “Вконтакті” писала іронічні коментарі про музикантів, які виступають у радянській військовій формі, зберігала картинки з пабліку “Вуса Лукашенка” та висловлювала свій протест в коментарях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter