У Білорусі втретє за рік винесли смертний вирок

Дата: 29 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

У Білорусі до вищої міри покарання засудили чоловіка, звинуваченого у вбивстві восьмимісячної дівчинки.

Про це повідомляє видання “Настоящее время”.

Трагедія в місті Лунинець сталась у жовтні минулого року. Тоді 42-річний Віктор Сергіль та 26-річна Наталя Колб влаштували застілля. Випивши алкоголь, за версією слідства, вони з особливою жорстокістю забили доньку жінки до смерті, а потім перерізали їй ножем горло. Журналісти повідомляють, що сім’я раніше стояла на обліку як соціально-проблемна. Після трагедії в крові жінки експерти виявили 1,6 проміле алкоголю, а в чоловіка – 1,2 проміле. 

У підсумку суд відправив до в’язниці на 25 років матір дівчинки, а Віктора Сергіля засудив до розстрілу. 

Відомо, що цього року білоруські суди втретє засуджують до розстрілу людей. З критикою останнього вироку вже встигли виступити в ЄС. Речниця Євросоюзу Мая Косьянчич нагадала владі країни, що смертна кара – негуманне та неефективне покарання.

“Європейський Союз висловлює щирі співчуття всім, хто постраждав від злочину. ЄС заперечує найвищу міру покарання за будь-яких обставин. Смертна кара є негуманним та неефективним покаранням, яке не може бути чинником запобігання злочинам”, – йдеться в заяві. 

Відомо, що Білорусь залишається єдиною країною в Європі, де смертна кара не тільки є в законодавстві, але й активно застосовується щодо засуджених.  Нещодавно ПАРЄ закликала владу країни скасувати смертну кару.

На початку цього року білоруські силовики розстріляли чоловіка, звинуваченого в подвійному вбивстві з особливою жорстокістю. Родичам засуджених до смертної кари в Білорусі досі не повідомляють про день розстрілу, не надають останнього побачення перед стратою і не видають тіла для поховання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter