У Білорусі священника затримали через молитву за українських воїнів

Дата: 05 Січня 2023
A+ A- Підписатися
Білоруські силовики затримали ієрея Діонісія Коростальова через молитву за воїнів та захисників України.
 
Про це повідомили у правозахисному центрі “Вясна”.
 
Діонісій Коростальов. Фото: правозахисний центр “Вясна”

“Провладні Telegram-канали повідомляють про затримання священника, який “молився за воїнів і захисників України” в мінському храмі ікони Божої Матері “Всіх скорботних радість”, – йдеться у повідомленні.

Представники спецпідрозділу білоруського МВС стверджують, що священник “має націоналістичні татуювання, а також грає в комп’ютерні ігри під дивним ніком” (PICAPS MachoBY).

Також силовики заявили, що Коростальов поширював заборонену режимом диктатора Олександра Лукашенка національну білоруську біло-червоно-білу символіку “та пов’язані з нею ідеї”.

За інформацією опозиційного білоруського телеграм-каналу Nexta, молебень за воїнів України ієрей відслужив 1 січня, після цього на нього донесли парафіяни храму.

Нагадаємо, суд у Білорусі ухвалив вирок трьом жителям Світлогорська, яких звинуватили у вчиненні диверсій на залізниці, котрою йшли потяги з російською військовою технікою для участі у війні в Україні наприкінці лютого. “Рейковим партизанам” призначили від 21 до 23 років колонії зі штрафом та конфіскацією майна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter