У Білорусі спортивного журналіста засудили до двох років колонії за “порушення громадського порядку”

Дата: 22 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Суд у Білорусі засудив журналіста спортивного видання “Трибуна” Олександра Івуліна до двох років колонії загального режиму за звинуваченням в “організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок”.

Про це повідомляє “Медіазона”.

Олександр Івулін

Суд, що визнав Івуліна винним відбувся 19 січня в Мінську. Прокуратура вимагала для журналіста три роки позбавлення волі.

Сторона обвинувачення стверджує, що 23 серпня та 27 вересня 2020 року під час масових протестів у столиці Білорусі Олександр Івулін разом з іншими протестувальниками “рухався по проїжджій частині проспекту Незалежності та вулиці Сурганова в Мінську, блокуючи та перегороджуючи шлях автомобілям“.

Крім того, прокуратура вважає, що Івулін розміщував у своєму ютуб-каналі “ЧестнОК” “відеозаписи спонукального характеру, щоб створити негативну оцінку дій чинної влади“.

За версією слідства, Олександр Івулін виступив одним з організаторів протестів, які відбувались із серпня 2020-го до березня 2021 року.

Нагадаємо, медійника затримали 3 червня 2021 року, тоді його засудили на 30 діб адміністративного арешту, нібито за біло-червоно-білий прапор у його вікні. Відтоді журналіст перебував у СІЗО.

Пізніше Олександр Івулін став підозрюваним у кримінальній справі. Йому пред’явили звинувачення за частиною першою 342-ї статті КК РБ (Організація групових дій, що грубо порушують громадський порядок).

Фотографія обкладинки: “Наша Ніва”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter