У Білорусі на 30 діб заарештували журналіста за прапор у вікні

Дата: 05 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Журналіста спортивного порталу “Трибуна”, автора youtube-проекту “ЧестнОК” і гравця футбольного клубу першої ліги “Крумкачи” Олександра Івуліна засудили на 30 діб адміністративного арешту, нібито за біло-червоно-білий прапор у його вікні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Naviny.by

Олександр Івулін

Зазначається, що 3 червня невідомі в цивільному прийшли з обшуком у квартиру до Олександра Івуліна і монтажера проєкту “ЧестнОК” Ярослава Писаренка, після чого відвезли обох у невідомому напрямку.

За відомостями сусідів, люди в цивільному прийшли близько 13.00 з обшуком, запрошували сусідів стати понятими. О 16.00 Івуліна і Писаренко відвезли на двох машинах в невідомому напрямку“, – повідомляє портал Tribuna.com.

Увечері стало відомо, що Писаренко та Івулін у СІЗО в Мінську. Справу Олександра Івуліна направили судді Юлії Близнюк Фрунзенського районного суду Мінська.

На суді стало відомо, що стосовно Івуліна у Фрунзенському РУВС склали протокол за час 3 ст. 24.23 КоАП нібито за прапор на вікні квартири.        

Журналіст заперечує свою провину. Він сказав, що під час обшуку прапора на вікні не було, і тому він заявив клопотання про опитування свідків, які можуть підтвердити, що це правда.

Суддя Близнюк відхилила клопотання і заарештувала Івуліна на 30 діб.

Нагадаємо, у Білорусі 31 травня після виклику дільничного на “бесіду” у відділок міліції міста Гродно затримали редакторку спецпроєктів видання Hrodna.life Ірину Новік.

Також білоруські силовики поїхали до будинку медійниці для проведення огляду, уточнюється в повідомленні.

Раніше стало відомо про те, що 30 травня в Гродні затримали головного редактора порталу Hrodna.life Олексія Шота – ексспівробітника видання TUT.BY, проти якого режим самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка розгорнув репресивну кампанію. Згодом чоловіка відпустили.

Фотографія обкладинки: “Наша Ніва”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter