У Білорусі можуть запровадити цензуру в соцмережах – Лукашенко

Дата: 31 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко позитивно оцінив можливе запровадження цензури у соцмережах. Він зазначив, що найближчим часом у цій сфері в країні будуть введені “додаткові заходи”.

Про це Лукашенко сказав під час зустрічі зі студентами Білоруського державного університету, повідомляє пресслужба.

Самопроголошений президент Білорусі вважає, що з часом країни почнуть вводити цензуру в соціальних мережах, але “Білорусь не може бути організатором цього процесу”.

“Напевно, той, хто породив цього змія і випустив з пляшки, і повинен цей процес починати. Ми взагалі цього зробити не зможемо. Якщо ми закриємо один напрямок, у нас вилізе в іншому”, – зазначив він, відповідаючи на одне із запитань студентів.

Водночас Лукашенко додав, що необхідна “жорстка заборона на втручання в особисте життя і руйнування суспільно-політичного ладу держави”.

“Завдяки соціальним мережам та месенджерам ми можемо зараз породити планетарну революцію. Ви бачите, що сьогодні у всіх країнах відбуваються подібні події, які керуються через ці мережі та не з місця. Як у нас було: все керувалося з території Польщі та Литви. Тому так, ми на порозі прийняття цих рішень”, – зазначив самопроголошений президент Білорусі.

Нагадаємо, що із серпня минулого року в Білорусі не закінчуються протестні акції невдоволених фальсифікаціями на виборах президента. Перегони, за офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко, однак результати незалежних підрахунків вказують на перемогу кандидатки від опозиції Світлани Тихановської

Від початку протестів, за даними правозахисників, від репресій у Білорусі постраждали близько 30 тисяч людей. Також щонайменше шестеро учасників акцій зникли безвісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter