У Білорусі майже два роки ховали від рідних тіло дівчинки, яку росіяни поранили під Києвом торік

Дата: 06 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Поранену торік російськими військовими на Житомирській трасі в Київській області 15-річну Арину Яцюк рідні знайшли мертвою на території Білорусі. 

Про це розповідає “Обозреватель”. 

Родина Яцюк – мама Ганна, тато Денис, дев’ятирічна Валерія та 15-річна Арина. Фото: gazetaby.com

Родина Яцюк – мама Ганна, тато Денис, дев’ятирічна Валерія та 15-річна Арина

У перші дні повномасштабного вторгнення вони виїхали з Києва на дачу до села Северинівка в області, втім невдовзі вирішили поїхати й звідти. Родина планувала вирушити до родичів в Умані, тож сіла у дві автівки та виїхала на Житомирську трасу. 

Російські військові обстріляли машини, хоча мама Арини й кричала, що в них перебувають діти. Молодша донька намагалася викликати швидку з маминого телефона, поки жінка ще могла розблокувати пристрій. 

“Дівчинка кілька годин тинялася в окрузі, стукалася в будинки, але їй ніхто так і не відкрив. Трасою проїжджали російські танки, вона ховалася. А потім вона знайшла батькову машину. Денис був уже мертвий, поряд сиділа Арина, вона була поранена в стегно. За словами Валерії, на нозі в сестри була велика і страшна бульбашка”, – розповідають журналісти. 

Такий вигляд мала Житомирська траса торік після деокупації Київщини від російських військових

Обох дівчат невдовзі забрали російські військові на танках. Сестер розділили, віддали молодшу Валерію незнайомцям у селі Копилів, а Арину – відвезли до Білорусі нібито на лікування. 

Батьків родини Яцюків поховали в Умані торік, втім 15-річну Арину родичі продовжували шукати весь цей час, зокрема й надіслали запити до Білорусі. Білоруська влада казала, що Арина не перебуває на території їхньої країни. Як виявилося, тіло дівчинки весь цей час було в морзі міста Мозир.

Цього року тіло передали до України для поховання, а щоб встановити особу загиблої, довелося родити ДНК тест. 

Єдиною з родини Яцюків, хто вижив після російської атаки, є Валерія, яка тепер мешкає з рідним дядьком та його дружиною в Польщі. 

Нагадаємо, що експерти ООН виявили закономірність нападів російських військових на цивільних у Київській, Харківській та Сумській областях. 

Пов’язує всі ці напади те, що жертви перебували в дорозі, щоб задовольнити потреби, наприклад, у харчах, були в цивільному одязі, не мали зброї, а деякі автівки мали напис “Діти” на вікнах.

Деяких з росіян, які вбивали в такий спосіб цивільних на Київщині, вже вдалось ідентифікувати

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter