У Білорусі досі перебуває щонайменше тисяча “вагнерівців”

Дата: 04 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На території Білорусі досі залишається не менше тисячі бойовиків ПВК “Вагнер”: їх використовують як інструкторів, і це напевне грає на руку Росії.

Про це йдеться у звіті британської розвідки, оприлюдненому 4 лютого.

Джерело: твіттер британської розвідки

” У Білорусі скоріш за все перебуває менше тисячі “вагнерівців”, тоді як у період найбільшої присутності після червня 2023 року їх там було близько 8000″, – йдеться в повідомленні.

Водночас аналітики зазначили, що самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко навряд чи використовуватиме “вагнерівців”, наприклад, у межах дій силових структур всередині країни чи для охорони кордону. Найшвидше їх використовують як інструкторів для навчання військових та силовиків, вважають вони.

“Тривала присутність “вагнерівців” у Білорусі майже напевно грає на руку Росії у веденні бойових дій, оскільки це змушує Україну підтримувати оборонні позиції і залишати особовий склад на кордоні з Білоруссю”, – наголосили в повідомленні.

Нагадаємо, що російські бойовики ПВК “Вагнер” опинилися на території Білорусі після невдалого заколоту в РФ. У країні вони нібито тренують білоруських силовиків. 

Верховна Рада ще на початку цього року визнала ПВК “Вагнер” міжнародною злочинною організацією та попросила світ наслідувати цей приклад. Терористичною організацією вважають “Вагнер” у ПАРЄ. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Білорусі силовики затримали, побили та змусили записати відео з вибаченнями чоловіка, який нібито образив бойовика міжнародної злочинної організації “Вагнер”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter