У Білорусі чоловіка можуть посадити за футболку з Лукашенком

Дата: 30 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Проти затриманого в Мінську 31-річного велосипедиста Костянтина Семенова порушили кримінальну справу за образу президента.

Про це повідомляє правозахисний центр “Весна“.

Костянтин Семенов

Семенова затримали 16 травня в Мінську на Цнянському водосховищі перед перегонами Toure de Tsna і заарештували на 15 діб за адміністративною статтею.

При затриманні він був у футболці з написом “Диктаторові місце в пеклі” і портретом людини, схожої на самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Велосипедист розповів, що чекав на початок перегонів та встиг зняти верхній одяг, коли під’їхали силовики та затримали його.

Один зі свідків, міліціонер Громов, стверджував у суді, що “бачив, як Семенов їхав серед велосипедистів у майці з політичним написом”.

Тепер за статтею 368 КК Костянтину загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, за даними правозахисників, нині у Білорусі заарештовано 450 людей. Для порівняння, вони зазначають, що у середині лютого політв’язнями в Білорусі були визнані 246 осіб.

Повідомляється, що за останній період до списку потрапили 12 людей, п’ятеро – лише за минулу добу, в тому числі неповнолітні особи та росіянка Софія Сапега, затримана в Мінську разом із колишнім головним редактором телеграм-каналу NEXTA Романом Протасевичем. Велика частина цих людей потрапила під політично мотивоване кримінальне переслідування у зв’язку подіями, які розгорнулися під час і після кампанії з виборів Президента Білорусі у 2020 році.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter